Τάξεις, Φροντιστήρια, Εργαστήρια, Βιβλιοθήκες

Ακουστική βελτίωση για αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γυμναστήρια και κοινόχρηστους χώρους

Η εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης εξαρτάται από τις ικανότητες και τις επικοινωνιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών, αλλά ταυτόχρονα, οι ψυχοφυσικές συνθήκες του σχολικού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικές.
Μία από αυτές τις προϋποθέσεις είναι η ακουστική ποιότητα των σχολικών χώρων, η οποία επιβεβαιώνεται από μια μακροχρόνια τεχνική βιβλιογραφία που περιγράφει την αμοιβαία επιρροή μεταξύ των χαρακτηριστικών του ακουστικού πλαισίου στα οποία γίνονται τα μαθήματα, την ταχύτητα της μαθησιακής διαδικασίας και τις γενικές συνθήκες ψυχοσωματικής ευεξίας του καθηγητές και μαθητές.
Ένα χαμηλό επίπεδο ποιότητας ακρόασης, που σχετίζεται με υπερβολικά προβλήματα αντήχησης, περιορίζει την αποτελεσματικότητα της λεκτικής επικοινωνίας και προκαλεί απώλεια της κατανοητότητας της ομιλίας, με συνέπεια τη μείωση του αριθμού των λέξεων που ακούει ο ακροατής σε σύγκριση με τις λέξεις που είπε ο ομιλητής.
Σε ένα κακό πλαίσιο της ακουστικής, αν λάβουμε υπόψη τη διάρκεια του μαθήματος και το απαραίτητο επίπεδο προσοχής για την κατανόηση του μεταδιδόμενου μηνύματος, οι άνθρωποι μπορεί να κουραστούν στο τέλος της ημέρας.
Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει πρακτικές συνέπειες όσον αφορά τη μείωση της μάθησης και μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες φυσιολογικές ασθένειες.

ΤΡΟΠΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Οι παρεμβάσεις ακουστικής βελτίωσης είναι απαραίτητες για τον περιορισμό ή την εξάλειψη της αντήχησης σε αρχιτεκτονικούς χώρους, όπου τα υψηλά επίπεδα αντήχησης είναι η κύρια αιτία κακής ποιότητας ακρόασης.
Αυτό το φαινόμενο προκαλείται από την ανάκλαση των ηχητικών κυμάτων σε λείες και συμπαγείς επιφάνειες που υπάρχουν σε οποιοδήποτε χώρο και η ακουστική διόρθωση στοχεύει στην εισαγωγή συστημάτων απορρόφησης ήχου στο περιβάλλον για τον περιορισμό αυτών των αντανακλάσεων.
Η κύρια παράμετρος μέτρησης που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της ακουστικής ποιότητας ενός χώρου είναι ο λεγόμενος χρόνος αντήχησης, που συνήθως ονομάζεται RT60.
Η επιτόπια μέτρηση της τιμής RT60 πραγματοποιείται με την εκπομπή ενός δυνατού και παρορμητικού θορύβου, όπως για παράδειγμα το σκάσιμο ενός μπαλονιού και τη μέτρηση του επιπέδου αποσύνθεσης του θορύβου με ένα ηχομετρητή.
Ούτως ή άλλως, δεν είναι δυνατόν να περάσετε αμέσως από το υψηλό επίπεδο θορύβου σε ένα μηδενικό επίπεδο θορύβου, αλλά υπάρχει πάντα μια ελάχιστη παραμονή του «βουητού».
Εν συντομία, το RT60 είναι το "μήκος ήχου" (εκφρασμένο σε δευτερόλεπτα), με το οποίο είναι δυνατό να μετρηθεί η μείωση του ήχου κατά 60 dB (ντεσιμπέλ) σε σύγκριση με την αρχική τιμή. Όταν αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ μεγάλο, οι ήχοι υπερισχύουν αυξάνοντας τον γενικό θόρυβο και οι άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν μια αίσθηση σύγχυσης και δυσφορίας.
Προκειμένου να εξατομικευτούν οι σωστές τιμές και οι παραμέτρους σχεδιασμού που πρέπει να τηρούνται, πρόσφατα εισήχθη ένας ειδικός νόμος για την εσωτερική ακουστική διαχείριση αρχιτεκτονικών χώρων (Νόμος UNI 11532-1:2018 - Ακουστική κτιρίων - Εσωτερικά ακουστικά χαρακτηριστικά περιορισμένων χώρων). Αυτός ο νόμος περιγράφει τις γενικές πτυχές που είναι κοινές σε όλες τις εφαρμογές: ορίζει τις παραμέτρους ακουστικής ποιότητας για οποιοδήποτε περιβάλλον και υποδεικνύει τις τιμές αναφοράς που σχετίζονται με την προβλεπόμενη χρήση και τις τεχνικές ακουστικής αξιολόγησης.

Για αυτόν τον σημαντικό τομέα, υπάρχει μια συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων με εξαιρετικές ακουστικές επιδόσεις, η οποία πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια, τη μη τοξικότητα, την ελαφρότητα, την αντοχή και την αντοχή στη φωτιά (Fireproof Class 1 και Euroclass B-s2- d0 πιστοποιήσεις).
Τα συστήματα απορρόφησης ήχου επιτρέπουν την απόκτηση της κατάλληλης τιμής χρόνου αντήχησης, εάν τοποθετηθούν σωστά σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και κοινόχρηστους χώρους. Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί οι ηχοαπορροφητές μπορούν να μειώσουν τον γενικό θόρυβο, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές τιμές.
Όλα τα πάνελ της δεν περιέχουν υαλώδεις ίνες (όπως πετροβάμβακας ή υαλοβάμβακας) ούτε φορμαλδεΰδη, επομένως δεν διαχέουν εισπνεόμενη σκόνη ή άλλα συστατικά στο περιβάλλον.
Τα προϊόντα αναπτύσσονται σύμφωνα με την αρχή της οικολογικής συμβατότητας και είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται πάντα στις πτυχές του σχεδιασμού, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία μορφών και χρωμάτων, ώστε να προσθέτουν αξία και να δίνουν μια ευχάριστη αισθητική έλξη σε εγκαταστάσεις σε οποιοδήποτε χώρο, ακόμη και στις εκδόσεις χαμηλότερης τιμής.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΛ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

  • Χαμηλότερα επίπεδα θορύβου
  • Σαφέστερη επικοινωνία στα μαθήματα
  • Λιγότεροι περισπασμοί και ευκολότερη εστίαση
  • Περισσότερη ιδιωτικότητα σε γραφεία και ήσυχες περιοχές
  • Πιο ήρεμη ατμόσφαιρα για μαθητές και προσωπικό

*Έρευνα για την καταληπτότητα της ομιλίας από το Πανεπιστήμιο Herriot-Watt διαπίστωσε ότι έως και το 70% των συμφώνων που μιλούν οι δάσκαλοι δεν μπορούν να ακουστούν από τους μαθητές!

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο κατάστημά μας. Με την περιήγηση σε αυτό το κατάστημα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.