Ήχος & Εικόνα αυτοκινήτου, Όλα

Γιατί να αγοράσετε νέα ηχεία αυτοκινήτου;

Αν θέλετε η μουσική σας να ακούγεται τέλεια, ρίξτε μια ματιά στην αντικατάσταση των ηχείων του αυτοκινήτου σας. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τον ήχο του αυτοκινήτου σας. Με καλύτερα ηχεία αυτοκινήτου, θα απολαμβάνετε πιο φωτεινές υψηλές και πιο δυνατές χαμηλές συχνότητες. Επιπλέον, πιθανότατα θα ακούσετε λεπτομέρειες στη μουσική σας που μπορεί να έλειπαν στο παρελθόν.

Υπάρχουν διαθέσιμα ηχεία που ταιριάζουν σχεδόν με οποιοδήποτε αυτοκίνητο και σύστημα, αλλά και ηχεία ΟΕΜ για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Εάν το υπάρχον εργοστασιακό στερεοφωνικό σας ακούγεται λασπωμένο, ένα νέο σετ ηχείων 2 ή 3 δρόμων θα προσφέρει την επιπλέον ευκρίνεια και λεπτομέρεια που αναζητάτε.

Ίσως σχεδιάζετε το απόλυτο ονειρικό σύστημα ήχου αυτοκινήτου. Εάν ναι, τα διαιρούμενα ηχεία (component speakers) θα πρέπει να αποτελούν μέρος του. Ανεξάρτητα από τα σχέδιά σας, είναι τα καλύτερα ηχεία που θα αναδείξουν όλες τις δυνατότητες του εξοπλισμού ήχου στο αυτοκίνητό σας.

Τι κάνει τα επώνυμα ηχεία καλύτερα από τα εργοστασιακά εγκατεστημένα ηχεία; Σχεδιασμός και υλικά.

Καλύτερος σχεδιασμός σημαίνει καλύτερος ήχος

Οι κατασκευαστές οχημάτων δεν σκέφτονται πάντα τα υπέροχα ηχεία όταν σχεδιάζουν ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου, έχουν πολλά άλλα ζητήματα που πρέπει να σκεφτούν. Αλλά οι κατασκευαστές ήχου αυτοκινήτων πάντα πειραματίζονται και πιέζονται για να κάνουν ηχεία με καλύτερο ήχο. Θα ακούσετε αμέσως τη διαφορά όταν εγκαταστήσετε επώνυμα ηχεία στη θέση των εργοστασιακών.

Τα επώνυμα ηχεία είναι κατασκευασμένα από πιο εξελιγμένα σχέδια από τα ηχεία που συνοδεύουν το αυτοκίνητό σας. Τα περισσότερα έχουν προπονηθεί για πολλαπλούς οδηγούς — woofers και tweeters, midranges — για εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου. Καθένα από αυτά είναι κατασκευασμένο για να αναπαράγει με ακρίβεια ένα συγκεκριμένο τμήμα του ήχου της μουσικής σας, το woofer για τα χαμηλά, το tweeter για τα ψηλά κ.λπ.

Γι’ αυτό θα ακούσετε λεπτομέρειες που δεν ακούγονταν πριν με τα εργοστασιακά ηχεία. Τα επώνυμα ηχεία διαθέτουν επίσης κυκλώματα crossover που είναι πολύ πιο προηγμένα από αυτά που θα βρείτε στα εργοστασιακά ηχεία. Τα φίλτρα crossover διασφαλίζουν ότι οι σωστές συχνότητες πηγαίνουν στον σωστό οδηγό, έτσι ώστε το ηχείο να λειτουργεί αποτελεσματικά και να σας προσφέρει υπέροχο ήχο.

Καλύτερα υλικά, μεγάλη διάρκεια ζωής και βελτιωμένη απόδοση

Τα επώνυμα ηχεία είναι κατασκευασμένα από υλικά τελευταίας τεχνολογίας που είναι ανθεκτικά στις ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία στις οποίες εκτίθενται τα ηχεία αυτοκινήτου. Αυτά τα υλικά δεν είναι μόνο ανθεκτικά, αλλά έχουν και ανώτερη ηχητική απόδοση. Θα απολαύσετε βαθύτερα, πιο σφιχτά χαμηλά, πιο καθαρά υψηλά και την σιγουριά να γνωρίζετε ότι τα ηχεία σας θα αντέξουν με την πάροδο του χρόνου.

Επώνυμα ηχεία, προσιτή επιλογή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επεκτείνετε και να βελτιώσετε το ηχοσύστημα του οχήματός σας, αλλά η προσθήκη νέων ηχείων αυτοκινήτου είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και πιο οικονομικούς. Ακόμη και μια μικρή επένδυση σε νέα ηχεία θα βελτιώσει όλο το φάσμα του ήχου που ακούτε. Είτε το έργο σας είναι μεγάλο είτε μικρό, τα καλύτερα ηχεία θα κάνουν τη διαφορά.

Αποκτήστε όλα όσα χρειάζεστε

Ένα κιτ μονωτικών υλικών θα μειώσει τον θόρυβο του δρόμου και θα κάνει τα ηχεία σας να ακούγονται καλύτερα και πιο δυνατά.

Οι βάσεις ηχείων απωθούν τη βρωμιά και την υγρασία για να προστατεύσουν τα ηχεία σας.

Μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον καλώδιο ηχείων, ειδικά εάν τοποθετήσετε διαιρούμενα ηχεία.

Τα ειδικά εργαλεία κάνουν την εγκατάσταση των ηχείων αυτοκινήτου πολύ πιο εύκολη.

 

Πηγή άρθρου: crutchfield.com