Εκθέσεις, Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πολυλειτουργικοί χώροι

Ακουστική σε μεγάλους συλλογικούς χώρους. Οι συλλογικοί χώροι αναπτύσσονται για να φιλοξενούν και να φέρνουν κοντά ανθρώπους στον ίδιο κλειστό χώρο. Ας σκεφτούμε ξενοδοχεία, κοινότητες, αίθουσες συνεδριάσεων ή συσκέψεων, θέατρα, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, μουσεία, εμπορικά κέντρα, αθλητικά κέντρα, γυμναστήρια, ναοί, νοσοκομεία, σχολεία, καντίνες, σταθμούς, μεγάλους πολυλειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους ή γενικά ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους οποιασδήποτε διάστασης που παρέχουν υπηρεσίες στην κοινότητα.

Όλοι αυτοί οι χώροι χαρακτηρίζονται συνήθως από πολλά τετραγωνικά, μεγάλους όγκους και απλές διατάξεις ανοιχτού χώρου, με λίγα ή καθόλου εσωτερικά χωρίσματα.
Λόγω των χαρακτηριστικών διαστάσεων και της παρουσίας ανακλαστικών επιφανειών, αυτοί οι χώροι είναι γενικά άβολοι από ακουστική άποψη, ειδικά εάν δεν έχουν προβλεφθεί κατάλληλα συστήματα για τον έλεγχο του θορύβου.

Η αρχιτεκτονική διάταξη αυτών των χώρων δημιουργεί αντίξοες ακουστικές συνθήκες, που προκαλούνται από την ενίσχυση κάθε μεμονωμένου θορύβου λόγω των αντανακλάσεων των ηχητικών κυμάτων στις επιφάνειες, που συνήθως ονομάζεται φαινόμενο αντήχησης.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η ακουστική επεξεργασία και η διόρθωση αντήχησης μεγάλων χώρων, μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τύπους λύσεων:
Ενεργώντας στο χειριστήριο αντήχησης (1): Αποτελείται από εγκαταστάσεις τοίχου και οροφής ηχοαπορροφητικών μονάδων, προκειμένου να μειωθούν οι ακουστικές αντανακλάσεις που δημιουργούνται σε λείες περιμετρικές επιφάνειες. Αυτό το πρόσθετο ελαφρύ και πορώδες υλικό μπορεί να απορροφήσει τα ηχητικά κύματα και να αποφύγει τις αντανακλάσεις τους, δημιουργώντας ένα είδος κάλυψης και στις πραγματικές ανακλαστικές επιφάνειες.

Ενεργώντας στην περίθλαση (2): Αποτελείται από τοποθέτηση γεωμετρικών στοιχείων (γενικά αναρτημένα στην οροφή και όχι απαραίτητα από ηχοαπορροφητικό υλικό) με σκοπό την αναχαίτιση, σπάσιμο και ανακατεύθυνση των ηχητικών κυμάτων που δημιουργούνται στο χώρο, μειώνοντας την έντασή τους.
Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε περίθλαση απαιτεί την εγκατάσταση τρισδιάστατων στοιχείων κατασκευασμένων από άκαμπτο υλικό. Τα υιοθετημένα δομοστοιχεία μπορούν να είναι διαφράγματα ή πρίσματα κάθετα αναρτημένα στην οροφή και είναι πιο αποτελεσματικά όταν απέχουν από τις επιφάνειες (τοίχους ή οροφές), επειδή κατακερματίζουν τη γεωμετρία και τον όγκο του χώρου.

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι