Γυμναστήρια και κέντρα αθλητισμού

Λύσεις για την ακουστική επεξεργασία και τη μείωση του θορύβου σε αθλητικά κέντρα

Οι αθλητικοί χώροι είναι γενικά μεγάλοι όγκοι, με καθαρές και ανακλαστικές επιφάνειες, που φιλοξενούν πολλούς ανθρώπους και θορυβώδεις δραστηριότητες: η ακουστική διαχείριση αυτών των περιβαλλόντων είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για τους σχεδιαστές.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στην επιλογή των κατασκευαστικών υλικών, επειδή πρέπει να παρέχουν κατάλληλες ακουστικές επιδόσεις και να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις ασφάλειας, αντίστασης, αντίδρασης στη φωτιά, αντοχής και υγιεινής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τυπικές διαστάσεις των αθλητικών χώρων, απαιτείται γενικά η εγκατάσταση μεγάλης ποσότητας ηχοαπορροφητικού υλικού. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσετε τη διαθεσιμότητα του προϋπολογισμού με τα απαιτούμενα ακουστικά αποτελέσματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ακουστικά προβλήματα προέρχονται από υψηλό επίπεδο αντήχησης, που προκαλείται από αντανακλάσεις ηχητικών κυμάτων σε τοίχους, δάπεδο και οροφή, αυξάνοντας το γενικό επίπεδο θορύβου.

Τα συστήματα ελέγχου αντήχησης αποτελούνται από την εγκατάσταση του λεγόμενου ηχοαπορροφητικού υλικού, που μπορεί να παγιδεύσει τον ήχο χάρη στην πορώδη δομή του, αποφεύγοντας τις αντανακλάσεις.
Στον τομέα του αθλητισμού, υπάρχουν πολλά άλλα είδη περιβαλλόντων και δραστηριοτήτων που απαιτούν μουσική κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, όπως χώροι για χορό, γυμναστική και πατινάζ: σε αυτές τις περιπτώσεις, η ποιότητα του ήχου δεν είναι απλώς απαίτηση ακουστικής άνεσης, αλλά και απαραίτητο στοιχείο να δώσει καλές παραστάσεις.

Αυτά τα περιβάλλοντα απαιτούν κατάλληλο έλεγχο της αντήχησης και της διάχυσης του ήχου, χρησιμοποιώντας υλικά και μεθόδους εγκατάστασης που μπορούν να δράσουν σε συγκεκριμένες συχνότητες ήχου.

Για αυτές τις συγκεκριμένες βελτιώσεις, είναι σημαντικό να παρέχεται η κατάλληλη τεχνική υποστήριξη για την επιλογή της καλύτερης κατάλληλης ακουστικής λύσης.

Για τον αθλητικό χώρο, υπάρχουν υλικά από πλαστικές ίνες πολυεστέρα (PET), με υψηλές ακουστικές επιδόσεις, ελαφρότητα, αντοχή, οικονομία και οικολογική -συμβατότητα (ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά).

Τα πάνελ PET είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε κοινούς αθλητικούς χώρους, όπως σχολικά γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα, αλλά μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε υγρά περιβάλλοντα, όπως πισίνες και υπαίθρια σκοπευτήρια.

Η ιδιαίτερη στιβαρότητα, η ευελιξία και η ελαφρότητα της ίνας πολυεστέρα, καθιστούν αυτό το υλικό την τέλεια λύση για εγκατάσταση σε εσωτερικές εγκαταστάσεις μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ: πράγματι, ακόμη και σε περίπτωση πρόσκρουσης της μπάλας ή τυχαίας πτώσης, το υλικό θα παραμείνει ανέγγιχτο και ασφαλές από οποιαδήποτε βλάβη.

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι