Ακουστική βελτίωση, Όλα

Πώς να Μειώσετε την Ηχώ στις Αίθουσες Συνεδριάσεων

Είναι σημαντικό να μειώσετε την ηχώ στις αίθουσες συνεδριάσεων, επειδή οι βιντεοδιασκέψεις αυξάνονται και οι ανεπιθύμητοι θόρυβοι είναι ιδιαίτερα εμφανείς σε τέτοιο περιβάλλον. Η ανακλούμενη φωνή σε συχνότητες ομιλίας, μπορεί να δυσκολέψει ιδιαίτερα εκείνους που συμμετέχουν online να ακούν και να συνεισφέρουν, πόσο μάλλον για εκείνους που βρίσκονται στην αίθουσα.

Σε χώρους όπου λαμβάνονται συχνά μεγάλες αποφάσεις, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι περιττές διαταραχές, που να σκοτεινιάζουν τόσο την κρίση σας όσο και την κατανόηση της ομιλίας σας. Γι’ αυτό, η ακουστική βελτίωση στον εργασιακό σας χώρο είναι ένας αξιόλογος τομέας για να επενδύσετε τον χρόνο και τα χρήματά σας.

Τι προκαλεί τον ηχώ στις αίθουσες συνεδριάσεων; Οι αίθουσες συνεδριάσεων συνήθως δεν είναι εξοπλισμένες για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον ήχο, καθώς περιλαμβάνουν σκληρές επιφάνειες που αντανακλούν τον ήχο, όπως:

 • Σκυρόδεμα
 • Γυαλί
 • Ξύλο
 • Μέταλλο
 • Οθόνες

Η μορφή του χώρου θα παίξει επίσης έναν ρόλο. Εάν δύο αντανακλαστικές επιφάνειες είναι παράλληλες μεταξύ τους (όπως οι τοίχοι μιας αίθουσας συνεδριάσεων), τα κύματα ήχου θα ανακλώνται εμπρός και πίσω προκαλώντας τη σύνθεσή τους ή την αντιστάθμιση τους. Επίσης, οι ψηλές ή οβάλ οροφές θα αυξήσουν την ανακλώμενη φωνή λόγω του αυξημένου όγκου του χώρου.

Το αποτέλεσμα; Οι ομιλίες γίνονται πιο δύσκολο να κατανοηθούν.

Είναι δυνατό να μειώσετε τη ηχώ στις αίθουσες συνεδριάσεων;

Η σύντομη απάντηση είναι “ναι”. Απαιτείται απλώς μια ακουστική επεξεργασία.

Υπάρχουν πια φανταστικές και καινοτόμες λύσεις ακουστικής επεξεργασίας για τις αίθουσες τηλεδιασκέψεων και άλλους χώρους εργασίας, καθιστώντας τους πιο χρήσιμους και παράλληλα εμπνευσμένους.

Για να μειώσετε την ηχώ, η αντήχηση πρέπει να ελεγχθεί σε ένα άνετο επίπεδο. Ο μοναδικός τρόπος για να το κάνετε αυτό (χωρίς να γκρεμίσετε τους τοίχους) είναι να εισάγετε στοιχεία που απορροφούν, αντανακλούν και διαθλάττουν τον ήχο.

Οι επιφάνειες που απορροφούν τον ήχο είναι μαλακές, όπως:

 • Μαξιλάρια
 • Κουρτίνες
 • Μοκέτες
 • Χαλιά

Οι ανώμαλες επιφάνειες θα βοηθήσουν να διαθλαστεί και να αντανακλαστεί ο ήχος σε πολλές κατευθύνσεις και συχνότητες.

Για να εξορκίσουμε κάποιους μύθους αντιμετώπισης της ηχούς, παρακάτω μερικά αντικείμενα τα οποία δεν θα κάνουν πολλά για τη μείωση της ηχούς:

 • Αυγοθήκες (επίσης πιθανώς όχι μια καλή επιλογή για σύσκεψη διοικητικού συμβουλίου ή τηλεφωνική πώληση)
 • Φυτά (μία πλαστική γλάστρα θα απορροφήσει τον ήχο, αλλά όχι το ίδιο το φυτό)
 • Καμβάς (το υλικό είναι πολύ λεπτό για να απορροφήσει αποτελεσματικά την ηχώ)
 • Εικόνες (ένας πλαισιωμένος με γυαλί κάδρο θα μπορούσε πράγματι να αυξήσει την ηχώ)

Η ακουστική επεξεργασία θα μπορούσε να είναι μέρος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του κτιρίου σας, αλλά αν δεν είναι, μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να το γκρεμίσετε και να ξεκινήσετε από την αρχή. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από ταυτόχρονα λειτουργικά και όμορφα στοιχεία που μπορούν να προστεθούν σε ένα υπάρχον δωμάτιο συνεδριάσεων. Η ηχώ θα γίνει παρελθόν.

Η διαδικασία

Το πρώτο βήμα είναι να γίνει μια αξιολόγηση του δωματίου μετρώντας τον χρόνο αντήχησης. Θα εξεταστεί επίσης ο χώρος που είναι διαθέσιμος, για τα διάφορα στοιχεία ακουστικής επεξεργασίας που έχουμε στη διάθεσή μας και ποια θα λειτουργούσαν εντός των υπαρχόντων θεμάτων σχεδιασμού. 

Πάντα καθοδηγούμαστε από τον πελάτη και κάνουμε προτάσεις βάσει των απαιτήσεών του. Είτε η προτεραιότητά σας είναι η απόδοση, η εμφάνιση ή το προϋπολογισμός, θα βρούμε την ιδανική λύση για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας.

Όταν όλα είναι έτοιμα να προχωρήσουμε, θα εγκαταστήσουμε τα προϊόντα σε μια χρονική στιγμή που σας βολεύει, έτσι ώστε να έχει ελάχιστο αντίκτυπο στη χρήση της αίθουσας συνεδριάσεων.

Ποια στοιχεία ακουστικής επεξεργασίας είναι διαθέσιμα;

Αυτό είναι το σημείο όπου έχετε τη δυνατότητα να είστε δημιουργικοί και να επιλέξετε στοιχεία που όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα ήχου, αλλά και ανανεώνουν και την αίθουσα. Είναι ο χώρος όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις και συνομιλίες, οπότε δεν θα έπρεπε να είναι εμπνευσμένος;

Υπάρχει μια εντυπωσιακή και ατελείωτη ποικιλία στοιχείων για να επιλέξετε. Αντικείμενα που είναι προσαρτημένα στον τοίχο ή κρεμασμένα από την οροφή, όλα διαθέσιμα σε μια ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων.

Παρακάτω μερικές από τις φανταστικές επιλογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε που θα βοηθήσουν στη μείωση της ηχούς:

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και ο αντίκτυπος μπορεί να είναι ανεκτίμητος. Συνδυάζοντας διακοσμητικές ακουστικές επεξεργασίες που συμπληρώνουν την αισθητική του brand σας, η τελική αίθουσα συνεδριάσεων θα είναι ταυτόχρονα λειτουργική και εμπνευστική, προωθώντας τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα.

Επικοινωνήστε

Είμαστε ειδικοί στον εμπορικό ήχο και έχουμε εξαιρετικά ακουστικά πάνελ που θα βάλουν τέλος στην ηχώ των αιθουσών συνεδριάσεων σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να μειώσετε το ηχώ στις αίθουσες συνεδριάσεων, επικοινωνήστε μαζί μας.