7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ!

heading_title


7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ

Είναι γεγονός πως, με το πέρασμα των χρόνων, επενδύουμε πολύ χρόνο και χρήμα στα αυτοκίνητά μας καθώς και στη συντήρησή τους. Φαίνεται, πως όσο πιο ακριβά είναι τα οχήματα, τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να κλαπούν από κάποιο χώρο στάθμευσης ή ακόμα και από κάποιον δρόμο. Ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι σήμερα οι διαρρήκτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τεχνικές υψηλής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν το στόχο τους. Παρακάτω, λοιπόν, σας παραθέτουμε μια λίστα με 7 συμβουλές για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από κακόβουλους διαρρήκτες:

1.     Προστατεύστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας

Να θυμάστε πάντα να έχετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου κοντά σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί προφανές, αλλά συνήθως το αμελείτε, ειδικά όταν πρέπει να κάνετε μια γρήγορη στάση μπροστά σε ένα βενζινάδικο ή ένα καφέ. Εάν αφήσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε ένα ορατό μέρος, θα επιτρέψετε στους διαρρήκτες πρόσβαση στο όχημα, το οποίο μπορεί να κλαπεί εύκολα και γρήγορα.


Εξίσου σημαντικό είναι να προσέχετε πάντα τα κλειδιά σας κατά τη διάρκεια των καθημερινών σας καθηκόντων, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αποφύγετε πάντα να τα αφήνετε κοντά στην μπροστινή πόρτα ή σε ένα εύκολα προσβάσιμο σημείο στο σπίτι σας.

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, άλλωστε, οι κλέφτες να διαρρήξουν σπίτια μόνο για να κλέψουν τα κλειδιά αυτοκινήτου. Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, είναι επίσης χρήσιμο να επαναπρογραμματίσετε τυχόν εφεδρικά κλειδιά που έχετε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Εάν έχετε μια συνήθεια να αγοράζετε μεταχειρισμένα οχήματα, αυτό θα εξασφαλίσει μέγιστη ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, καθώς θα απενεργοποιήσει τυχόν πιθανές εισβολές.

 

2.     Κρύψτε τα πολύτιμα αντικείμενά σας


Αντικείμενα αξίας, όπως κινητό, πορτοφόλι, γυαλιά και άλλα τιμαλφή, τα  οποία είναι ορατά στο αυτοκίνητο, προσελκύουν ακόμα περισσότερο τους κλεφτές να επιτεθούν Ενώ υπάρχουν κλέφτες που ψάχνουν ειδικά για τιμαλφή στο εσωτερικό του οχήματος, άλλοι  θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν ολόκληρο το όχημα. Κάθε φορά που σταθμεύετε το αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να πάρετε μαζί σας οτιδήποτε έχει αξία. Αν είστε μακριά από το σπίτι και δεν είστε σε θέση να πάρετε τα πάντα μαζί σας, φροντίστε τουλάχιστον να κλειδώνετε τα πολύτιμα αντικείμενα στον κορμό του αυτοκινήτου ή να τα κρατάτε σε ένα σημείο που δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπίσετε όταν περνάτε από το αυτοκίνητο, όπως κάτω από τα καθίσματα αυτοκινήτου ή σε ορισμένα κρυφά διαμερίσματα και συρτάρια.

Μια άλλη πολύτιμη συμβουλή αφορά σημαντικά έγγραφα όπως την άδεια οδήγησης ή την απόδειξη εγγραφής, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους κλέφτες.

 

3.     Εγκαταστήστε ένα συναγερμό αυτοκινήτου

Οι συναγερμοί αυτοκινήτων χρησιμεύουν ως σύστημα αποτροπής κλοπής και έχουν σχεδιαστεί για

να προειδοποιούν τα άτομα σε περίπτωση που κάποιος διαρρήκτης προσπαθεί να παραβιάσει ένα όχημα. Τα συστήματα συναγερμού αποτελούν ένα σημαντικό μέτρο ασφάλειας, καθώς παραμένουν ενεργά ανά πάσα στιγμή και εξέρχονται πολύ γρήγορα αν κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στο όχημα. Ορισμένοι από τους πιο προηγμένους συναγερμούς αυτοκινήτου είναι ακόμη εξοπλισμένοι με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως ένα κινητό σύστημα ειδοποιήσεων και παρέχουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που ανιχνεύονται ασυνήθιστες δραστηριότητες.


Πολλά σύγχρονα οχήματα διαθέτουν ήδη εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού, αλλά πολλά παλαιότερα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν τέτοια χαρακτηριστικά ασφαλείας και έτσι παραμένουν απροστάτευτα. Δεδομένου ότι πολλά κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτων είναι όλο και πιο ευάλωτα στην κλοπή αυτοκινήτων καθώς μεγαλώνουν, είναι σημαντικό να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξοπλισμού αυτών των οχημάτων με καλά συστήματα συναγερμού.

Όταν αποφασίζουμε για ένα κατάλληλο σύστημα συναγερμού αυτοκινήτου, είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας που δεν θα ενεργοποιηθεί εύκολα από την επίδραση εξωτερικών παραγόντων. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξοπλίσετε το όχημά σας με ένα σύστημα ασφαλείας αυτοκινήτου του οποίου ο δυνατός θόρυβος της σειρήνας θα έχει περισσότερες πιθανότητες να σας προειδοποιήσει ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο και να λειτουργήσει ως τεράστιο αποτρεπτικό για τους κλέφτες.

 

4.     Τοποθετήστε ένα σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου, ειδικά εάν έχετε πιο παλιό αυτοκίνητο

Ένα σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου είναι μια ηλεκτρονική αντικλεπτική συσκευή που εμποδίζει την εκκίνηση του οχήματος χωρίς τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Λειτουργεί με την απενεργοποίηση των συστημάτων που είναι κρίσιμα για την εκκίνηση του οχήματος, τα οποία είναι συνήθως το σύστημα καυσίμου και η ανάφλεξη. Ορισμένες εταιρείες παρέχουν συστήματα ακινητοποίησης μετά την αγορά που μπορούν να εγκατασταθούν και σε παλαιότερα οχήματα. Πολλοί περιστασιακοί κλέφτες αυτοκινήτων στοχεύουν σκόπιμα σε παλαιότερα οχήματα, επειδή πιθανόν δεν έχουν εγκατεστημένα κατάλληλα αντικλεπτικά συστήματα.

Ένα σύστημα ακινητοποίησης δεν εμποδίζει τον κλέφτη να σπάσει το όχημα, αλλά μπορεί να σταματήσει με επιτυχία την απομάκρυνση του. Ακόμα κι αν ένας κλέφτης καταφέρει να ξεκινήσει ένα ακινητοποιημένο όχημα, θα τους χρειαζόταν πολύς χρόνος για να το μετακινήσει, οπότε το γεγονός αυτό μπορεί να τον αποτρέψει να κλέψει το αυτοκίνητο.

 

5.     Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε μια ασφαλή περιοχή

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το όχημά σας ασφαλές είναι να το σταθμεύσετε σε ένα γκαράζ, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εσωτερικός χώρος στάθμευσης θα κρατήσει το αυτοκίνητό σας ασφαλές από οποιεσδήποτε πιθανές βλάβες. Σε περίπτωση που δεν έχετε άλλη επιλογή από το να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δρόμο, φροντίστε να το σταθμεύσετε σε μια καλά φωτισμένη περιοχή υψηλής κυκλοφορίας, κατά προτίμηση κοντά σε κάποιο δημόσιο χώρο. Αυτή είναι μια μεγάλη στρατηγική ασφάλειας, καθώς οι άνθρωποι που διέρχονται θα αναγνωρίσουν εύκολα οποιαδήποτε απόπειρα κλοπής και είναι πιθανότερο ότι κάποιος από αυτούς θα το αναφέρει στην αστυνομία.

 

 

 

6.     Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλές κλοπές αυτοκινήτων συμβαίνουν ως αποτέλεσμα των ανοιγμένων θυρών των αυτοκινήτων. Αυτό που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αφήνουν ακόμη και τα κλειδιά του αυτοκινήτου στην ανάφλεξη μόλις πάρουν το αυτοκίνητό τους, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία κλοπής του αυτοκινήτου «παιχνιδάκι». Το όχημα θα πρέπει να παραμένει κλειδωμένο, ακόμη και αν είναι σταθμευμένο σε μια περιοχή χωρίς εγκληματικότητα. Συνιστάται, επίσης, να ελέγχετε με μη αυτόματο τρόπο τις χειρολαβές των θυρών του αυτοκινήτου κάθε φορά που κλειδώνετε το αυτοκίνητο, ακόμη και αν ακούτε τον "ήχο κλειδώματος". Εξίσου σημαντικό είναι να κρατάτε κλειστή την ηλιοροφή καθώς και τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας.

 

7.     Αποκτήστε ένα GPS car tracker

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις προαναφερόμενες προφυλάξεις για να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή κλοπή αυτοκινήτου, ειδικά αν ζείτε σε μια γειτονιά με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε πραγματικά την προστασία του αυτοκινήτου σας  είναι με την εγκατάσταση ενός GPS tracker. Αυτό το σύστημα συνδυάζει συνήθως ένα σύστημα εντοπισμού αυτοκινήτου GPS και το χαρακτηριστικό συναγερμού που εκπέμπεται αν κάποιος προσπαθεί να σπάσει το αυτοκίνητο. Οι σύγχρονες συσκευές παρακολούθησης αυτοκινήτων GPS είναι επίσης εξοπλισμένες με ένα προηγμένο σύστημα ειδοποίησης κινητής τηλεφωνίας που παρέχει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση οποιωνδήποτε κραδασμών που ανιχνεύονται σε ένα όχημα. Τα συστήματα παρακολούθησης αυτοκινήτων GPS λειτουργούν συνήθως μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και επομένως χρησιμοποιούν το δικό τους GPS καθώς και κεραία GSM.