FAQS

Ήχος & Εικόνα Αυτοκινήτου

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου;

Το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου είναι μια συλλογή στοιχείων όπως πηγές ήχου και ηχείων που εγκαθίστανται στο αυτοκίνητο για να παρέχουν ήχο και μουσική ενώ οδηγείτε.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τον ήχο του αυτοκινήτου μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτίωσης του ήχου του αυτοκινήτου. Οι πιο συνηθισμένοι είναι η αναβάθμιση των ηχείων, η προσθήκη ενισχυτή και subwoofer, η χρήση μόνωσης θορύβου και η αντικατάσταση της πηγής ήχου.

Τι είναι οι μονάδες κεφαλής (stereo head units);

Οι μονάδες κεφαλής αναφέρονται στο στερεοφωνικό σύστημα που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, δηλαδή στην πηγή ήχου. Περιλαμβάνουν συνήθως ραδιόφωνο, CD player, USB/Aux είσοδο και συχνά ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth για σύνδεση με smartphones.

Τι είναι το RMS και το Peak Watt στα ηχεία αυτοκινήτου;

Το RMS (Root Mean Square) Watt αναφέρεται στην διαρκή ισχύ που μπορεί να παράγει ένα ηχείο χωρίς να υπερθερμανθεί. Το Peak Watt είναι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να αντέξει για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι τιμές RMS είναι πιο αντιπροσωπευτικές της συνήθους λειτουργίας των ηχείων.

Πώς μπορώ να μειώσω τον δρόμο θορύβου στο αυτοκίνητο;

Για να μειώσετε τον δρόμο θορύβου στο αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηχομονωτικά υλικά στις πόρτες, στο πάτωμα και στην οροφή του αυτοκινήτου. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες κλείνουν σωστά και τα παράθυρα είναι καλά σφραγισμένα.

Τι είναι το crossover και πώς λειτουργεί;

Το crossover είναι μια συσκευή που διαιρεί το σήμα ήχου σε διαφορετικές συχνότητες και τις κατευθύνει στα αντίστοιχα ηχεία (π.χ. χαμηλές συχνότητες στα subwoofers και υψηλές συχνότητες στα tweeters). Αυτό βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης του ήχου και στην προστασία των ηχείων από υπερφόρτωση.

Πώς μπορώ να αποφύγω προβλήματα με τον ήχο του αυτοκινήτου μου;

Για να αποφύγετε προβλήματα με τον ήχο του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να λάβετε υπόψη τις εξής συμβουλές:

  1. Συντήρηση του συστήματος: Κρατήστε το σύστημα ήχου καθαρό και ελέγχετε τακτικά τα καλώδια και τις συνδέσεις. Ανανεώστε τις μπαταρίες των ασύρματων συσκευών για να μην έχετε προβλήματα σύνδεσης.
  2. Επιλέξτε ποιοτικά εξαρτήματα: Όταν κάνετε αναβαθμίσεις, επιλέξτε αξιόπιστα και ποιοτικά ηχεία, subwoofers, ενισχυτές και πηγές για να έχετε βέλτιστη απόδοση και αξιόπιστη λειτουργία.
  3. Επιδιόρθωση βλαβών άμεσα: Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε προβλήματα με τον ήχο, όπως παραμόρφωση, διακοπή ήχου ή θόρυβος, επιδιορθώστε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγετε τυχόν περαιτέρω ζημιές.
  4. Προστασία από υπερφόρτωση: Εάν έχετε ενισχυτή και subwoofer, φροντίστε να ρυθμίσετε σωστά τον ενισχυτή για να αποφύγετε την υπερφόρτωση των ηχείων, που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά.
  5. Προστασία από κλοπή: Εάν έχετε ακριβό σύστημα ήχου, χρησιμοποιήστε ασφάλεια για να προφυλάξετε το αυτοκίνητό σας από τυχόν κλοπή.
  6. Επαγγελματική εγκατάσταση: Εάν αναβαθμίζετε το σύστημα ήχου, επιλέξτε πάντα την εγκατάσταση από εξειδικευμένους τεχνικούς. Η επαγγελματική εγκατάσταση μπορεί να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία και να αποφύγετε προβλήματα που οφείλονται σε λανθασμένη σύνδεση.
Θα λειτουργήσει ένα νέο στερεοφωνικό αυτοκινήτου με το smartphone μου;

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για τα νέα στερεοφωνικά αυτοκινήτου είναι ο τρόπος με τον οποίο ενσωματώνονται στο smartphone σας. Σχεδόν όλα τα μοντέλα προσφέρουν σύνδεση USB στο τηλέφωνό σας, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση στα αρχεία μουσικής σας ή σε άλλα αποθηκευμένα μέσα τόσο από συσκευές iOS όσο και από συσκευές Android. Και αν το νέο σας στερεοφωνικό έχει Bluetooth, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη μουσική ή τις υπηρεσίες streaming σας με αυτόν τον τρόπο. Μία από τις πιο εντυπωσιακές πρόσφατες εξελίξεις ήταν ο αριθμός των δεκτών που υποστηρίζουν τις διεπαφές Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέποντας πραγματικά ενσωματωμένη λειτουργία με οθόνη αφής πολλών λειτουργιών smartphone.

Πού μπορώ να τοποθετήσω τον ενισχυτή μου;

Είναι σημαντικό να βρείτε ακριβώς το σωστό σημείο για να τοποθετήσετε τον ενισχυτή σας. Ένας ενισχυτής χρειάζεται λίγο ανοιχτό χώρο γύρω του για να διαχέει τη θερμότητα που συσσωρεύεται καθώς λειτουργεί, διαφορετικά θα υπερθερμανθεί και θα σβήσει. Έχοντας αυτό υπόψη, οι δύο αγαπημένες μας τοποθεσίες είναι κάτω από ένα κάθισμα ή στο πορτμπαγκάζ. Η τοποθέτηση κάτω από το κάθισμα είναι αποδοτική για τον χώρο και κρατά τον ενισχυτή κρυφό από την ορατότητα. Σας επιτρέπει επίσης να τρέχετε μικρότερα καλώδια από τον δέκτη σας. Ένας ενισχυτής που είναι τοποθετημένος στο πορτμπαγκάζ απαιτεί μεγαλύτερα καλώδια ισχύος και σήματος, αλλά είναι κρυμμένος με ασφάλεια και πιο κοντά στα πίσω ηχεία και στο subwoofer σας.

Γενικές για το ican.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Σάββατο 9:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Παραλαβή από κατάστημα
Είμαστε εδώ για την παραλαβή της παραγγελία σας από το φυσικό κατάστημα του ican.gr και για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα μας.
Εξειδικευμένο τμήμα τοποθετήσεων
Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση και εγκατάσταση σε οχήματα, σκάφη, οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Δυνατότητα ακρόασης
Βρήκατε το ηχοσύστημα που σας ενδιαφέρει αλλά δεν είστε σίγουροι; Ρωτήστε μας και μπορείτε να το ακούσετε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας.
Δόσεις
Δυνατότητα έως και 6 άτοκες δόσεις για αγορές μέχρι και 99€ & έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 99€.
Service
Αναλαμβάνουμε το service και σε προϊόντα εκτός εγγύησης.
Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στείλτε μας email με την ερώτησή σας

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι