FAQS

Συναγερμοί Αυτοκινήτου

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ένα σύστημα συναγερμού οχημάτων;

Ένα σύστημα συναγερμού οχημάτων είναι μια συσκευή που τοποθετείται στο αυτοκίνητο ή το όχημα σας για να προστατεύει από κλοπή ή ανεπιθύμητη είσοδο. Ανιχνεύει τις αλλαγές στην κατάσταση του οχήματος και εκπέμπει έναν έντονο ήχο ή ειδοποιήσεις για να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη για πιθανή κλοπή.

Πώς λειτουργεί ένα σύστημα συναγερμού οχημάτων;

Τα περισσότερα συστήματα συναγερμού λειτουργούν με τη χρήση αισθητήρων που ανιχνεύουν διάφορες κινήσεις ή καταστάσεις, όπως κραδασμούς, ανοίγματα πορτών, άνοιγμα του καπό ή του πορτμπαγκάζ, αλλά και προσπάθειες να ξεκινήσει κάποιος το όχημα χωρίς κλειδί ή αναγνώριση.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συστημάτων συναγερμού;

Ναι, υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων συναγερμού, όπως βασικά, προηγμένα, με ενσωματωμένο GPS, με τηλεειδοποίηση κινητού, κ.ά. Οι προηγμένοι τύποι συχνά παρέχουν επιπλέον λειτουργίες, όπως ελέγχους μέσω smartphone ή απομακρυσμένη παρακολούθηση.

Μπορώ να εγκαταστήσω ένα σύστημα συναγερμού μόνος μου;

Η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού μπορεί να είναι πολύπλοκη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Αν δεν έχετε εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, είναι συνήθως καλύτερο να αναθέσετε την εγκατάσταση σε επαγγελματία.

Το αυτοκίνητό μου ήρθε με αντικλεπτικό σύστημα, γιατί να πάρω ένα σύστημα ασφαλείας aftermarket;

Τα περισσότερα εργοστασιακά συστήματα ασφαλείας ουσιαστικά απλώς απενεργοποιούν τη μίζα όταν δεν ανιχνεύεται τσιπ κλειδιού από το σύστημα ανάφλεξης. Ένας επαγγελματίας κλέφτης αυτοκινήτων θα ξέρει πώς να το προσπεράσει. Και πότε ήταν η τελευταία φορά που ακούσατε την κόρνα ενός αυτοκινήτου και προσπαθήσατε να μην το δώσετε σημασία; Το δυνατό κλάμα μιας σειρήνας aftermarket είναι πολύ πιο δύσκολο να αγνοηθεί και συνήθως διώχνει έναν επίδοξο κλέφτη. Επίσης, τα περισσότερα εργοστασιακά συστήματα ασφαλείας δεν διαθέτουν αισθητήρες κραδασμών ή ήχου και βασίζονται μόνο στους διακόπτες της πόρτας, ώστε κάποιος να μπορεί να μπει στο αυτοκίνητό σας σπάζοντας ένα παράθυρο χωρίς να χτυπήσει κανένας συναγερμός.

Ποιο σύστημα είναι καλύτερο για μένα;

Αυτό εξαρτάται πραγματικά από τις δικές σας συγκεκριμένες ανάγκες. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα πολυτελές σεντάν, ίσως θέλετε να προσθέσετε έναν συναγερμό με αυτόματη ενεργοποίηση κλειδαριάς πόρτας για λόγους ασφαλείας και μια απομακρυσμένη απελευθέρωση πορτμπαγκάζ για ευκολία. Εάν διαθέτετε ένα μεγάλο φορτηγό, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο προσθήκης συναγερμού με αισθητήρα θραύσης γυαλιού ή κίνησης για να προστατεύσετε ολόκληρο το εσωτερικό του βαν. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μόνο ένα σύστημα ασφαλείας στο όχημά σας, αλλά μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε ένα που περιλαμβάνει επίσης λειτουργία απομακρυσμένης εκκίνησης.

Θα διαπιστώσετε ότι ακόμη και τα βασικά μας συστήματα παρέχουν ένα αξιόπιστο επίπεδο προστασίας και άνεσης. Καθώς ανεβαίνετε στη σειρά ενός κατασκευαστή, θα αποκτήσετε δυνατότητες όπως περισσότερα βοηθητικά κανάλια για την προσθήκη περισσότερων λειτουργιών, εκτεταμένη εμβέλεια και αυξημένη δυνατότητα τηλεχειρισμού. Τα αμφίδρομα απομακρυσμένα συστήματα σάς στέλνουν ειδοποιήσεις και λεπτομέρειες κατάστασης όταν ενεργοποιούνται. Υπάρχει επίσης το θέμα της συμβατότητας smartphone, θα θέλατε ένα σύστημα ελεγχόμενο από το τηλέφωνό σας; Για μια λεπτομερή ματιά στο πώς διαφέρουν οι συναγερμοί, ανατρέξτε στις λειτουργίες που αναφέρονται στα συστήματα ασφαλείας μας.

Εάν θέλετε κάποια συμβουλή προτού κάνετε την επιλογή σας, απλώς καλέστε μας. Το εξειδικευμένο τμήμα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει για να καταλήξετε ποιο σύστημα ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

Τι είναι το Αμφίδρομο Σύστημα - 2 way;

Ένα αμφίδρομο σύστημα ασφαλείας στέλνει τις εντολές σας στο όχημά σας και λαμβάνει επιβεβαιώσεις και ενδείξεις κατάστασης από αυτό και τις εμφανίζει στο τηλεχειριστήριο.

Τι είναι το CANBUS;

Ο δίαυλος Δικτύου Περιοχής Ελεγκτή (CAN) είναι η καλωδίωση επικοινωνίας των διαφορετικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συστημάτων του οχήματός σας. Σε πολλά οχήματα, μια συσκευή διασύνδεσης είναι απαραίτητη προκειμένου ένα σύστημα ασφαλείας aftermarket ή απομακρυσμένης εκκίνησης να λειτουργεί με τον υπολογιστή του οχήματός σας.

Τι είναι η απομακρυσμένη εκκίνηση;

Ένα σύστημα απομακρυσμένης εκκίνησης σάς επιτρέπει να εκκινήσετε το όχημά σας από απόσταση, μέσω του τηλεχειριστηρίου του συστήματος ή άλλης ασύρματης συσκευής. Ορισμένα συστήματα απομακρυσμένης εκκίνησης σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το smartphone σας για να εκκινείτε το αυτοκίνητό σας από απόσταση και να ελέγχετε το σύστημα ασφαλείας του.

Τι είναι το GPS (Παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης);

Ορισμένα συστήματα απομακρυσμένης εκκίνησης και ασφάλειας περιλαμβάνουν μια συσκευή GPS που μπορεί να εντοπίσει και να παρακολουθεί το όχημά σας από απόσταση.

Γενικές για το ican.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Σάββατο 9:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Παραλαβή από κατάστημα
Είμαστε εδώ για την παραλαβή της παραγγελία σας από το φυσικό κατάστημα του ican.gr και για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα μας.
Εξειδικευμένο τμήμα τοποθετήσεων
Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση και εγκατάσταση σε οχήματα, σκάφη, οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Δυνατότητα ακρόασης
Βρήκατε το ηχοσύστημα που σας ενδιαφέρει αλλά δεν είστε σίγουροι; Ρωτήστε μας και μπορείτε να το ακούσετε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας.
Δόσεις
Δυνατότητα έως και 6 άτοκες δόσεις για αγορές μέχρι και 99€ & έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 99€.
Service
Αναλαμβάνουμε το service και σε προϊόντα εκτός εγγύησης.
Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στείλτε μας email με την ερώτησή σας

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στο κατάστημά μας. Με την περιήγηση σε αυτό το κατάστημα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies μας.