FAQS

Επαγγελματικός ήχος

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ο επαγγελματικός ήχος;

Ο επαγγελματικός ήχος αναφέρεται στην τεχνολογία και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή, επεξεργασία και αναπαραγωγή ήχου σε επαγγελματικό επίπεδο. Χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως η μουσική παραγωγή και DJs, οι ζωντανές εμφανίσεις, οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, και άλλα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ απλού ήχου και επαγγελματικού ήχου;

Ο απλός ήχος αναφέρεται στον ήχο που παράγεται και αναπαράγεται με βασικά εργαλεία και εξοπλισμό, όπως φορητά ηχοσυστήματα, ακουστικά, κ.λπ. Ο επαγγελματικός ήχος από την άλλη, αναφέρεται σε ένα πολυσύνθετο σύστημα που περιλαμβάνει επαγγελματικά μικρόφωνα, μίκτες, επεξεργαστές σήματος, ηχεία και άλλα εξειδικευμένα συστήματα. Αυτός ο τύπος ήχου χρησιμοποιείται σε επαγγελματικά περιβάλλοντα όπου απαιτείται υψηλή ποιότητα και ακρίβεια.

Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για εγκατάσταση ηχοσυστήματος σε έναν επαγγελματικό χώρο;

Η μουσική σε έναν επαγγελματικό χώρο αποτελεί βασικό κομμάτι της ταυτότητας του. Η διαδικασία που ακολουθούμε μεταμορφώνοντας τον χώρο σας (καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα, γυμναστήρια κ.τ.λ.) σε ένα ελκυστικό και ενδιαφέρον περιβάλλον είναι η εξής:

 • Μελέτη Χώρου
 • Ηχητική ποιότητα
 • Μουσική ταυτότητα
 • Ένταση ήχου
 • Επαγγελματικά προϊόντα

Η μουσική είναι πάντα μέρος της ζωής μας και κυρίως της διασκέδασης μας. Σε πολλές επιχειρήσεις είναι και ένας κύριος λόγος επιτυχίας. Προσέχοντας περισσότερο τους παραπάνω παράγοντες κάθε επιχείρηση μπορεί να εξελίξει τις υπηρεσίες της και να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για τους πελάτες της.

Ποια είδη ηχείων υπάρχουν για επαγγελματική χρήση;

- Τα παθητικά ηχεία πρέπει να τροφοδοτούνται από εξωτερικό ενισχυτή. Φυσικά ο χρήστης πρέπει να επιλέγει την σωστή ισχύ του ενισχυτή, έτσι ώστε να ταιριάζει με την απαιτούμενη ισχύ των παθητικών ηχείων και να μπορούν πλέον να λειτουργούν σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα.

-  Τα αυτοενισχυόμενα ή ενεργά ηχεία είναι ηχεία, τα οποία έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή. Επιπλέον τα ενεργά ηχεία που χρησιμοποιούνται σε έναν χώρο μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά. Κάποια αυτοενισχυόμενα ηχεία διαθέτουν περισσότερες από μια εισόδους, καθώς και είσοδο για μικρόφωνο, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σαν αυτόνομη μονάδα σε απλές εφαρμογές που όμως χρειάζονται μεγάλη ισχύ.

-  Τα studio monitors προορίζονται να παράγουν μια απόκριση επίπεδης συχνότητας για αναπαραγωγή της ηχογράφησης ακριβώς όπως προβλέπεται χωρίς κανένα είδος χρωματισμού στον ήχο.

-  Ηχεία 100V: Είναι ηχεία με μετασχηματιστή. Για πολλές εφαρμογές, είναι απαραίτητο να οδηγείτε πολλά ηχεία με έναν μόνο ενισχυτή, δίνοντας μεγαλύτερη κάλυψη σε πολλά δωμάτια ή σε μια δεδομένη περιοχή, συνήθως χρησιμοποιούμε ένα τέτοιο σύστημα όταν έχουμε να κάνουμε με μεγάλες αποστάσεις για να μην υπάρχει απώλεια σήματος. Τα συστήματα σταθερής τάσης (συνήθως 100V line) χρησιμοποιούν έναν μετασχηματιστή στον ενισχυτή για να μετατρέψουν την έξοδο σε υψηλή αντίσταση και έναν αντίστοιχο μετασχηματιστή σε κάθε ηχείο για να αγγίξει την απαιτούμενη ισχύ από τον ενισχυτή.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία ενός επαγγελματικού ήχου;

Οι βασικές συνιστώσες ενός επαγγελματικού ήχου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Μικρόφωνα: Χρησιμοποιούνται για την καταγραφή του ήχου.
 • Μίκτες: Χρησιμοποιούνται για την ανάμιξη και την επεξεργασία διαφορετικών ηχητικών πηγών.
 • Επεξεργαστές σήματος: Περιλαμβάνουν εκφραστικούς επεξεργαστές, όπως equalizers, compressors, limiters και reverbs, για την επεξεργασία και το shaping του ήχου.
 • Ενισχυτές: Χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του ηχητικού σήματος.
 • Ηχεία: Χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή του ήχου σε διάφορα μεγέθη και μορφές.
 • Προενισχυτές μικροφώνου: Χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του ηχητικού σήματος από μικρόφωνα, προσφέροντας χαμηλό θόρυβο και υψηλή ποιότητα ήχου.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της "παράλληλης" και της "σειράς" καλωδίωσης;

Όταν συνδέετε ένα ζεύγος ηχείων παράλληλα με έναν ενισχυτή, συνδέετε τα θετικά (+) καλώδια και των δύο ηχείων στο θετικό (+) ακροδέκτη του ενισχυτή και τα αρνητικά (-) καλώδια και των δύο ηχείων στον αρνητικό του ενισχυτή (- ) τερματικό.

Εάν συνδέσετε παράλληλα δύο ηχεία 4 ohm, ο ενισχυτής βλέπει φορτίο 2 ohm. Αυτό το χαμηλότερο φορτίο ohm (χαμηλότερη αντίσταση) επιτρέπει στον ενισχυτή να εξάγει περισσότερη ισχύ αλλά να λειτουργεί πιο ζεστά. Οι ενισχυτές που μπορούν να χειριστούν αυτήν την πρόσθετη συσσώρευση θερμότητας θεωρούνται σταθεροί στα 2 ohm.

Η καλωδίωση της σειράς λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι μπαταρίες των φακών. το θετικό άκρο του ενός ηχείου συνδέεται με το αρνητικό άκρο του άλλου ηχείου. Καλώδιο από τον θετικό ακροδέκτη του ενισχυτή στον θετικό ακροδέκτη ενός ηχείου. Στη συνέχεια, καλωδιώστε από τον αρνητικό ακροδέκτη του πρώτου ηχείου στον θετικό ακροδέκτη του δεύτερου ηχείου. Τέλος, περάστε ένα καλώδιο από τον αρνητικό ακροδέκτη του δεύτερου ηχείου στον αρνητικό ακροδέκτη του ενισχυτή.

Εάν συνδέσετε σε σειρά δύο ηχεία 4 ohm, ο ενισχυτής θα δει φορτίο 8 ohm. Αυτό το υψηλότερο φορτίο ohm (υψηλότερη αντίσταση) εμποδίζει τη ροή του ρεύματος έξω από τον ενισχυτή. Παίρνεις λιγότερη ισχύ, αλλά ο ενισχυτής λειτουργεί πιο ψυχρός και είναι πιο σταθερός.

Ποια είναι η διαδικασία μιας live εκδήλωσης;

Η διαδικασία μιας live εκδήλωσης ή συναυλίας, περιλαμβάνει την εγκατάσταση και σύνδεση του εξοπλισμού, όπως μικρόφωνα, μίκτες, ενισχυτές και ηχεία. Οι τεχνικοί ήχου ρυθμίζουν τα επίπεδα ήχου, την εξισορρόπηση, τις επεξεργασίες και τα εφέ για να δημιουργήσουν τον επιθυμητό ήχο κατά τη διάρκεια του live.

Ποια είναι η σημασία της ακουστικής στην επαγγελματική ήχο;

Η ακουστική είναι κρίσιμης σημασίας για την ποιότητα του επαγγελματικού ήχου. Η κατανόηση της ακουστικής ενός χώρου βοηθά τους τεχνικούς ήχου να προσαρμόσουν την ενίσχυση και τις ρυθμίσεις του ήχου για να αποφύγουν ανεπιθύμητα φαινόμενα, όπως η ανάκλαση, η φάση ή η αντίθεση. Επίσης, η χρήση ακουστικών υλικών, όπως ακουστικά πάνελ, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ήχου σε ηχητικά δωμάτια και στούντιο.

Ποιες είναι οι προκλήσεις στον επαγγελματικό ήχο;

Ο επαγγελματικός ήχος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως η διαχείριση του θορύβου, η αντιμετώπιση των αντηχήσεων και των αντιθέσεων στους χώρους, η εξασφάλιση της συμβατότητας του εξοπλισμού, η διαχείριση της δυναμικής περιοχής και η προσαρμογή του ήχου σε διαφορετικά μέσα διάχυσης. Επίσης, η διαχείριση του μικροφώνου και η αποτελεσματική επεξεργασία του ήχου απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.

Γενικές για το ican.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Σάββατο 9:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Παραλαβή από κατάστημα
Είμαστε εδώ για την παραλαβή της παραγγελία σας από το φυσικό κατάστημα του ican.gr και για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα μας.
Εξειδικευμένο τμήμα τοποθετήσεων
Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση και εγκατάσταση σε οχήματα, σκάφη, οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Δυνατότητα ακρόασης
Βρήκατε το ηχοσύστημα που σας ενδιαφέρει αλλά δεν είστε σίγουροι; Ρωτήστε μας και μπορείτε να το ακούσετε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας.
Δόσεις
Δυνατότητα έως και 6 άτοκες δόσεις για αγορές μέχρι και 99€ & έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 99€.
Service
Αναλαμβάνουμε το service και σε προϊόντα εκτός εγγύησης.
Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στείλτε μας email με την ερώτησή σας

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι