Ραδιοφωνικοί σταθμοί, Broadcast & Video

"Ακουστική θεραπεία" για οικιακό στούντιο ηχογράφησης - Μειώστε τον ανεπιθύμητο θόρυβο

Είτε σχεδιάζετε ένα στούντιο δωματίου, μια αίθουσα μουσικής ή έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο, υπάρχουν δύο βασικές ερωτήσεις:

1. Πώς πρέπει να χειρίζομαι το θόρυβο που διαρρέει μέσα ή έξω από το στούντιο;

2. Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι η ποιότητα του ήχου μέσα στο δωμάτιο είναι κατάλληλη για τον σκοπό μου;

Απαντώντας σε αυτές τις δύο ερωτήσεις, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός σας δεν περιορίζεται από τους χώρους τους οποίους χρησιμοποιείτε.

Ο ΧΩΡΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΑΣ;

Ερώτηση 1: αφορά την «ηχομόνωση». Υπάρχει εξωτερικός θόρυβος που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ηχογραφήσεις σας ή να σας εμποδίσει να ακούσετε καθαρά τη μίξη; Έχετε γείτονες ή επιχειρήσεις κοντά που μπορεί να παραπονεθούν για τη μουσική σας;

Η ηχομόνωση συχνά περιλαμβάνει κατασκευαστικές εργασίες κάποιου είδους. Πρέπει να χρησιμοποιούνται βαριά υλικά και δεν μπορεί να υπάρχουν αδύναμα σημεία ή κενά στη δομή.

Ξεχάστε τους πολυάριθμους μύθους – τα στρώματα, το χαλί στους τοίχους και τον ακουστικό αφρό, δεν θα κάνουν σχεδόν τίποτα για να περιορίσουν το θόρυβο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν απλές λύσεις και μαγικά προϊόντα.

Η μάζα, η αποσύνδεση και η απόσβεση είναι οι στόχοι εδώ και μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τον σωστό σχεδιασμό, την επιλογή υλικών και τις μεθόδους εγκατάστασης για το συγκεκριμένο δωμάτιό σας. Εκεί ερχόμαστε εμείς,  επικοινωνήστε αν θέλετε κάποια βοήθεια με τα σχέδια ηχομόνωσής σας.

Ερώτηση 2: «Πώς μπορώ να διασφαλίσω ότι η ποιότητα του ήχου μέσα στο δωμάτιο είναι κατάλληλη;» απαντάται με ακουστική επεξεργασία και βελτιστοποιώντας τη διάταξη του δωματίου.

Τα ηχεία της οθόνης σας θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί σωστά και οι θέσεις τους να τροποποιούνται για να έχουν την πιο επίπεδη απόκριση.

Στη συνέχεια, οι μπασοπαγίδες μπορούν να προστεθούν στις γωνίες για πιο ομοιόμορφη απόκριση και αποσύνθεση των χαμηλών συχνοτήτων.

Στα πρώτα σημεία ανάκλασης τοποθετούνται ακουστικά πάνελ. Ξεκινήστε από το μπροστινό τμήμα των πλευρικών τοίχων και της οροφής, ακολουθούμενο από τα μπροστινά και τα πίσω τοιχώματα.

Ενδέχεται να προτείνουμε κάποια διάχυση ή πρόσθετη απορρόφηση προς το πίσω μέρος του δωματίου εάν υπάρχουν προβλήματα που απομένουν ή θέλετε να κάνετε μια περιοχή πιο κατάλληλη για παρακολούθηση οργάνων ή φωνητικών.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΑΣ;

  • Καθαρότερος ήχος υψηλότερης ποιότητας
  • Βελτιωμένη ευκρίνεια ομιλίας
  • Επαγγελματικός ήχος με ελάχιστη προσπάθεια
  • Λιγότερα προβλήματα προς επίλυση κατά τη μετά την παραγωγή
  • Πιο συνεπή αποτελέσματα σε όλες τις τοποθεσίες

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι