FAQS

Ήχος Σκάφους

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ο ήχος σκάφους (marine audio);

Το marine audio αναφέρεται στον ήχο που χρησιμοποιείται σε σκάφη, σκάφη αναψυχής και άλλα ναυτιλιακά μέσα. Καθώς οι συνθήκες στη θάλασσα μπορούν να είναι αυστηρές με αλμυρίκια, νερό και υγρασία, το marine audio πρέπει να είναι ανθεκτικό στα στοιχεία και να παράγει καθαρό και ισχυρό ήχο.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ marine audio και του αυτοκινήτου;

Οι κύριες διαφορές μεταξύ marine audio και αυτοκινήτου είναι οι ειδικές ανάγκες και οι συνθήκες που αντιμετωπίζει το marine audio στα σκάφη. Οι συσκευές marine audio πρέπει να είναι αδιάβροχες ή ανθεκτικές στο νερό, την αλμύρα και την υγρασία. Επίσης, πρέπει να προσφέρουν επαρκή ισχύ για να ξεπεράσουν τον θόρυβο της θάλασσας και του ανέμου.

Ποια είναι κάποια κορυφαία χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσω σε ένα marine audio σύστημα;

Όταν αναζητάτε ένα marine audio σύστημα, αξίζει να εστιάσετε στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Αντοχή στο νερό και την αλμύρα: Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα έχει πιστοποίηση IPX για προστασία από το νερό και την αλμύρα.

Ισχύς: Αναζητήστε μια συσκευή με επαρκή ισχύ για να διασφαλίσετε καθαρό και δυνατό ήχο, ακόμη και σε υψηλά επίπεδα θορύβου.

Ευκολία χρήσης: Επιλέξτε μια μονάδα με φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό, ειδικά αν θέλετε να το χειρίζεστε ενώ βρίσκεστε στο κέντρο του σκάφους

Συμβατότητα: Βεβαιωθείτε ότι το marine audio σύστημα σας είναι συμβατό με τις πηγές ήχου που θέλετε να συνδέσετε, όπως smartphones, συσκευές USB, κ.λπ.

Πώς μπορώ να προστατέψω το marine audio σύστημά μου;

Για να προστατεύσετε το marine audio σύστημά σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Εγκαταστήστε το σύστημα σε ένα κατάλληλο και ασφαλές μέρος, μακριά από το άμεσο νερό.
  • Χρησιμοποιήστε προστατευτικές καλύψεις ή πρόσοψη, όταν δεν χρησιμοποιείτε το σκάφος.
  • Καθαρίστε το σύστημα με συνεχή απαλή υγρασία και ξηρό πανί για να αφαιρέσετε το αλμυρίκι και τους ρύπους που μπορεί να προκαλέσουν φθορά.
  • Αποφύγετε την έκθεση του marine audio συστήματος σε άμεσο ηλιακό φως για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα πλαστικά μέρη και τα ηλεκτρονικά του.
  • Ελέγξτε τα καλώδια και τις συνδέσεις του marine audio συστήματος τακτικά για να διασφαλίσετε ότι λειτουργούν σωστά και δεν έχουν παραμορφώσεις ή φθορές.
  • Αν το σκάφος σας διαθέτει ενσωματωμένο marine audio σύστημα, φροντίστε να ενεργοποιείτε τη λειτουργία "προστασίας" όταν δεν χρησιμοποιείτε το σύστημα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
  • Κατά την αποθήκευση του σκάφους εκτός νερού, αφαιρέστε την κύρια μπαταρία ή χρησιμοποιήστε διακόπτη μπαταρίας για να αποτρέψετε την αποφόρτιση και την απώλεια ισχύος από το marine audio σύστημα.
  • Αναζητήστε μια κάλυψη ασφαλείας και ασφάλειας για το σκάφος σας, προκειμένου να προστατεύσετε το marine audio σύστημα από ενδεχόμενες κλοπές και ζημιές.

Να θυμάστε πάντα ότι το καλά συντηρημένο marine audio σύστημα θα σας προσφέρει ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια των ναυσιπλοϊκών σας εξορμήσεων. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σύστημα σε άριστη κατάσταση για μια ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία στο νερό.

Τι πρέπει να προσέξω στην αγορά του ναυτικό μου εξοπλισμό ήχου;

Το θαλάσσιο περιβάλλον μπορεί να είναι σκληρό. Όταν συνδυάζετε την άμεση έκθεση στον ήλιο, το αλμυρό νερό, τον άνεμο και τις ακραίες θερμοκρασίες, καταλαβαίνετε γιατί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός σας χρειάζεται προστασία. Ένας κανονικός δέκτης αυτοκινήτου, για παράδειγμα, δεν μπορεί να διαχειριστεί την υγρασία ή τις συνεχείς ακτίνες UV, τις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις για τα ηλεκτρονικά θαλάσσης.

Πηγές ήχου — Θα θελήσετε να αγοράσετε ένα ραδιόφωνο με επικαλυμμένη πλακέτα κυκλώματος, αδιάβροχη πρόσοψη, εξόδους σε επίπεδο γραμμής για αποστολή σημάτων σε εξωτερικό ενισχυτή και χειριστήρια δορυφορικού ραδιοφώνου. Ένα αδιάβροχο κάλυμμα πρόσοψης και ένα στεγανό τηλεχειριστήριο είναι επίσης εξαιρετικά αξεσουάρ.

Ηχεία — Αναζητήστε πλαστικούς κώνους (όπως πολυπροπυλένιο) και περιβλήματα από καουτσούκ για μέγιστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες, ανθεκτικό στη διάβρωση υλικό στερέωσης και αρκετή ισχύ για την άντληση μελωδιών από τον άνεμο, το νερό και τον θόρυβο του κινητήρα. Φροντίστε να εξετάσετε την περιοχή όπου θα τοποθετήσετε τα ηχεία σας — εάν είναι κοντά στην πυξίδα σας, τα ηχεία θα πρέπει να είναι μαγνητικά θωρακισμένα.

Ενισχυτές — Θα χρειαστείτε επικαλυμμένες πλακέτες κυκλωμάτων, επιμεταλλωμένα, μη διαβρωτικά βύσματα και αρκετή ισχύ.

Subwoofer — Αναζητήστε πλαστικούς κώνους και ελαστικά περιβλήματα για μέγιστη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Εάν δεν σκοπεύετε να προσθέσετε έναν εξωτερικό ενισχυτή, αναζητήστε ένα κλειστό αυτοενισχυόμενο subwoofer.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ waterproof και water-resistant;

Waterproof σημαίνει ότι μπορεί να βυθιστεί πλήρως, αν και τα βάθη και ο χρόνος κάτω από το νερό διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή. Water-resistance σημαίνει ότι ο εξοπλισμός μπορεί να χειριστεί πιτσιλιές και ελαφριά βροχή, αλλά όχι πλήρη βύθιση. Τα επίπεδα αντίστασης διαφέρουν επίσης ανάλογα με τον κατασκευαστή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το iPod μου μέσω του δέκτη και των ηχείων μου;

Μπορείτε να συνδέσετε το iPod σας ή οποιαδήποτε άλλη μουσική πηγή για αυτό το θέμα (MP3, δορυφορικό ραδιόφωνο, CD changer) στους περισσότερους δέκτες marine. Οι περισσότεροι δέκτες σας επιτρέπουν να χειρίζεστε τις λειτουργίες του iPod μέσω της κεντρικής μονάδας με τη βοήθεια ειδικού προσαρμογέα iPod, ενώ άλλοι προσφέρουν ενσωματωμένο άμεσο έλεγχο, χωρίς να χρειάζεται προσαρμογέας.

Πώς πρέπει να εγκαταστήσω τα στοιχεία ήχου μου;

Εάν αντικαθιστάτε ένα εργοστασιακό σύστημα, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε τις υπάρχουσες κοπές για τον δέκτη και τα ηχεία. Εάν προσθέτετε ένα σύστημα στο σκάφος σας, ίσως χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί με το πού και πώς θα τοποθετήσετε τα εξαρτήματα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα οχήματα, δεν υπάρχει ένα ιδανικό μέρος για να εγκαταστήσετε εξοπλισμό ήχου σε ένα σκάφος. Δεδομένων των διαφόρων περιορισμών ισχύος και χώρου, κάθε εγκατάσταση παρουσιάζει ένα μοναδικό σύνολο προκλήσεων. Ίσως χρειαστεί να κόψετε κάποια επένδυση ή να τρέξετε καλώδια για τα εξαρτήματα. Οι περισσότεροι ναυτικοί δέκτες είναι τυπικού μεγέθους 1-DIN και συνδέονται με μπαταρία 12 volt.

Οι ενισχυτές και τα subwoofers μπορούν να μπουν σε ένα χώρο κάτω από τα καθίσματα, κάτω από την πλώρη ή ακόμα και σε ένα wakeboard tower. Midrange και midbass ηχεία και tweeters μπορούν να χωρέσουν στα πλαϊνά πάνελ ή κάτω από το ταμπλό.

Η γείωση των ηλεκτρικών σας εξαρτημάτων μπορεί να είναι μια πρόκληση σε ένα σκάφος. Ορισμένα σκάφη έχουν συγκεκριμένες πλάκες γείωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού να γειώσετε εξαρτήματα στο σκάφος σας.

Πρέπει να συνδέσω συνεχή τροφοδοσία στον δέκτη μου;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συνεχής σύνδεση ρεύματος θα πρέπει να είναι καλή. Η συνεχής τροφοδοσία τροφοδοτεί τον δέκτη και άλλους μηχανισμούς του σκάφους με μια σταθερή ροή ισχύος για να διατηρεί την εσωτερική του μνήμη, όπως το ρολόι και οι προκαθορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Όταν το σκάφος σας δεν χρησιμοποιείται, η συνεχής ισχύς εξακολουθεί να αντλεί από την μπαταρία, αν και η ποσότητα είναι αρκετά μικρή. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιείτε συχνά το σκάφος σας, αυτό η συνεχής τροφοδοσία μπορεί να προκαλέσει εξάντληση της μπαταρίας σας.

Γενικές για το ican.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Σάββατο 9:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Παραλαβή από κατάστημα
Είμαστε εδώ για την παραλαβή της παραγγελία σας από το φυσικό κατάστημα του ican.gr και για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα μας.
Εξειδικευμένο τμήμα τοποθετήσεων
Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση και εγκατάσταση σε οχήματα, σκάφη, οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Δυνατότητα ακρόασης
Βρήκατε το ηχοσύστημα που σας ενδιαφέρει αλλά δεν είστε σίγουροι; Ρωτήστε μας και μπορείτε να το ακούσετε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας.
Δόσεις
Δυνατότητα έως και 6 άτοκες δόσεις για αγορές μέχρι και 99€ & έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 99€.
Service
Αναλαμβάνουμε το service και σε προϊόντα εκτός εγγύησης.
Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στείλτε μας email με την ερώτησή σας

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι