FAQS

Ηχοαπορρόφηση - Ηχομόνωση 

Συχνές ερωτήσεις

Πως λειτουργούν τα ακουστικά πάνελ;

Με την προσθήκη ακουστικών πλαισίων απορρόφησης στους τοίχους και τις οροφές των γραφείων σας, των αιθουσών συνεδριάσεων ή άλλων επαγγελματικών χώρων, θα μειωθεί δραματικά ο χρόνος αντήχησης και θα κάνει τον χώρο σας να ακούγεται πιο συνεκτικός για να εργαστείτε. Οι γυψοσανίδες και οι γυάλινες επιφάνειες είναι φυσικά αντηχητικά με αποτέλεσμα ο ήχος να ανακλάται από επιφάνεια σε επιφάνεια και τελικά να δημιουργείται οχλαγωγία. Με την βοήθεια της ηχοαπορρόφησης περιορίζουμε τις περιττές ανακλάσεις και ο χώρος μας πλέον δεν έχει την ηχώ που είχε προηγουμένως. 

Χρειάζομαι πραγματικά ακουστική βελτίωση για τον χώρο μου;

Ορισμένα δωμάτια έχουν σίγουρα χειρότερη ακουστική από άλλα, αλλά τα ακουστικά προβλήματα είναι χαρακτηριστικά κάθε κλειστού χώρου. Έτσι υπάρχουν σχεδόν πάντα βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σε ένα δωμάτιο. Συγκεντρώσαμε μερικά χρήσιμα άρθρα που δείχνουν πώς οι ακουστικές θεραπείες βελτιώνουν τον ήχο σε ένα δωμάτιο:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ηχοαπορρόφησης και ηχομόνωσης

Κατηγορίες ηχοαπορροφητικών πάνελ και πως χρησιμοποιούνται

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ακουστικού πάνελ και του αφρώδους υλικού;

Το άρθρο "Κατηγορίες ηχοαπορροφητικών πάνελ και πως χρησιμοποιούνται" θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε περισσότερο τις διαφορές μεταξύ των υλικών. Ακόμα, τα ακουστικά πάνελ συνήθως κατασκευάζονται από άλλα υλικά όπως είναι ο πολυεστέρας. Το βάθος του πάνελ έχει σημαντικό ρόλο καθώς αυτό βοηθάει στην απορρόφηση διαφορετικών συχνοτήτων. Τα αφρώδη πάνελ (τύπου αυγοθήκες) τείνουν να απορροφούν μικρότερο μέρος των συχνοτήτων και κατασκευάζονται από αφρώδης πολυουρεθάνη

Παίζω μουσική και ενοχλώ τον γείτονά μου, τα ακουστικά πάνελ θα βοηθήσουν στην μείωση του ήχου;

Οι ακουστικές θεραπείες σε ένα δωμάτιο επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο ήχος λειτουργεί εντός του χώρου που εξετάζουμε. Για να έχετε την σωστή απομόνωση και να μειώσετε την μετάδοση του ήχου θα πρέπει να γίνει διαφορετική προσέγγιση για την λύση του προβλήματος. Το άρθρο "Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ηχοαπορρόφησης και ηχομόνωσης" θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα ποια λύση σας ταιριάζει.

Έχω βιβλιοθήκη στο δωμάτιό μου, βοηθάει στην διάχυση του ήχου;

Τα ράφια αλλά και τα βιβλία δεν λειτουργούν ως διαχυτές. Τα βιβλία θα είναι περισσότερο ηχοαπορροφητικά παρά ανακλαστικά. Ακόμα, τα τυχαία βάθη των βιβλίων σε ένα ράφι δεν δημιουργούν ομοιόμορφες ανακλάσεις αλλά το ακριβώς αντίθετο. Το πλάτος, το ύψος, η απόσταση και το σχέδιο ενός διαχυτή υπολογίζονται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι δημιουργούν μια ομαλή και ομοιόμορφη σκέδαση των κυμάτων σε γωνία 180 μοιρών. Χωρίς τους απαραίτητους υπολογισμούς, τα ανακλώμενα ηχητικά κύματα θα παρεμβαίνουν στον άμεσο ήχο που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο ακουστικό πρόβλημα.

Συνολικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε τη σωστή διάχυση δεν είναι μέσω μιας οικιακής θεραπείας, αλλά με τη χρήση προσεκτικά υπολογισμένων και επαγγελματικά κατασκευασμένων διαχυτών. Όπως θα βρείτε στην κατηγορία μας «Διαχυτές Ήχου».

Πως θα καταλάβω ποιο πάχος του πάνελ είναι κατάλληλο για εμένα;

Ανάλογα με το πάχος του πάνελ, αναμένεται και η συχνοτική απόκριση αυτού. Τα πιο λεπτά πάνελ έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση στις πιο υψηλές συχνότητες, ενώ τα πιο χοντρά στις χαμηλότερες. Σε συνδυασμό με την βελτίωση που θέλετε να επιφέρουν στον χώρο σας, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα από τα δύο ή συνήθως γίνεται ο συνδυασμός αυτών.

Τα πάνελ σας έρχονται με οτιδήποτε χρειάζομαι για να τα τοποθετήσω;

Τα περισσότερα πάνελ δεν παρέχουν εξοπλισμό στερέωσης και θα πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά, από την κατηγορία "Ηχοαπορρόφηση-Ηχομόνωση/ Υλικά τοποθέτησης".

Δεν θα ήθελα να κρεμάσω κάτι στους τοίχους. Ποιες είναι οι επιλογές μου;

Στην κατηγορία «Ηχοαπορρόφηση – Ηχοαπορροφητικές Διατάξεις» παρέχουμε λύσεις όπως επιδαπέδιο πάνελ και άλλα.

Ποιες είναι οι χρωματικές μου επιλογές;

Σε κάθε προϊόν, υπάρχει το αντίστοιχο χρωματολόγιο για να επιλέξετε το χρώμα που σας εκφράζει καλύτερα.

Σε τι ύψος θα πρέπει να τοποθετηθούν τα επιτοίχια πάνελ;

Συνήθως τα περισσότερα πάνελ κεντράρονται κοντά στο ύψος του αυτιού ή στο ύψος του tweeter (εάν πρόκειται το δωμάτιο να περιέχει ηχεία), ωστόσο υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με την χρήση που θέλουμε να κάνουμε στα πάνελ.

Ποιοι χώροι θα μπορούσαν να βελτιωθούν ακουστικά;

Στην κατηγορία «Λύσεις για κάθε χώρο» θα βρείτε λύσεις για τους χώρους που σας ενδιαφέρουν.

Γενικές για το ican.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Σάββατο 9:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Παραλαβή από κατάστημα
Είμαστε εδώ για την παραλαβή της παραγγελία σας από το φυσικό κατάστημα του ican.gr και για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα προϊόντα μας.
Εξειδικευμένο τμήμα τοποθετήσεων
Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση και εγκατάσταση σε οχήματα, σκάφη, οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.
Δυνατότητα ακρόασης
Βρήκατε το ηχοσύστημα που σας ενδιαφέρει αλλά δεν είστε σίγουροι; Ρωτήστε μας και μπορείτε να το ακούσετε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους μας.
Δόσεις
Δυνατότητα έως και 6 άτοκες δόσεις για αγορές μέχρι και 99€ & έως 12 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 99€.
Service
Αναλαμβάνουμε το service και σε προϊόντα εκτός εγγύησης.
Έχετε ακόμα ερωτήσεις;

Στείλτε μας email με την ερώτησή σας

ΔΩΡΕΆΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΆ

Για παραγγελίες άνω των 149€

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Από έμπειρο και φιλικό προσωπικό

ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Έως 12 άτοκες δόσεις

100% ΑΣΦΑΛΕΊΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ

Κρυπτογραφημένη πληρωμή

Καλαθι